Sport
2022. November 28.

Ismét szép eredményeket értek el

Hétvégén nagy érdeklődés mellett rendezték meg a súlyemelő Országos Bajnokságot Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban.

Az OVSK négy versenyzőt indított a legnagyobb hazai megmérettetésen.

A 15 éves Zolnai Lénárd a 61 kg-osok között versenyezve 15 kg¬-mal utasította maga mögé a súlycsoport 2. felnőtt helyezettjét. 83 kg-ot szakított és 111 kg-ot lökött, lökésben felállította a serdülő országos csúcsot. Lénárd a második olyan versenyzője az OVSK-nak, aki 15 évesen felnőtt OB-n első helyezést ért el.

Három éve a junior Szalai Lilinek sikerült ez a bravúr először, aki azóta is, így most is megnyerte a Magyar Bajnokságot. 87 kg-ot szakított és 100 kg-ot lökött, teljesítményével így is 12 kg-mal előzte meg az utána következőt. Lilitől azért is szép teljesítmény ez, mert egész évben helyt állt a klub színeiben és a válogatott keret elvárásainak is megfelelt. Versenyeztetését Csernák János segítette.

Az ifjúsági Mikhel Eszter az elvárásoknak megfelelően 3. lett a + 87 kg-ban. 75 kg-ot szakított és 88 kg-ot lökött, amellyel az előző versenyteljesítményét sikerült megjavítania.

A felnőtt korcsoportú Kiss Gábor 89 kg-ban 5. helyezést szerzett óriási csatában. Saját teljesítményét megjavítva, 105 kg-ot szakított és 132 kg-ot lökött, versenyeztetését szintén Csernák János segítette. A versenyzők felkészülését Bagócs János edző irányította.

Folytatásként az OVSK súlyemelői december 10-én lépnek újra dobogóra Oroszlányban, a József Attila Általános Iskolában megrendezésre kerülő felnőtt országos csapatbajnokságon.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek