Hír
2022. november 27.

Advent első vasárnapja

November 27-én délután elkezdődött a VII. Oroszlányi Adventi Kulturális Programsorozat, valamint az idei adventi vásár a Szent Borbála téren.

Elsőként „Élet az agyag bűvöletében” címmel nyílt kiállítás Licskó István helyi keramikus közel 160 darab alkotásából a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében, melyeket Fátrai Erzsébet Márta, Oroszlány város díszpolgára ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Ezt követően "Megjövendölve volt régen" címmel a XXXI. Adventi Népdalköri Találkozó vette kezdetét, melyet Farkas Márta, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökhelyettese nyitott meg a művelődési ház színháztermében. A rendkívül gazdag, adventi és karácsonyi énekeket, népdalokat, regéket felvonultató program a szervező, Oroszlányi Bányász Népdalkör előadásával indult, majd sorra léptek fel a színpadra a csákvári, écsi, berhidai, peremartoni, szőnyi, ösküi, tatabányai, tési éneklő csoportok, és nem utolsó sorban a felvidéki, ímelyi népdalkör.

Kora este hagyományosan, az első adventi gyertyagyújtás következett a szabadtéri színpadon. A megható pillanatra Lazók Zoltán polgármester ünnepi gondolatait követően, dr. Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke, Farkas Etelka evangélikus lelkész, valamint az Adventi Népdalköri Találkozó résztvevőinek közreműködésével került sor.

Az advent vasárnapi programokat a csákvári Gyémánt Gospel Kórus ünnepi koncertje zárta.

Az eseményeken készült fotógalériát itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/11/27/advent-1


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek