Hír
2022. november 24.

Vasárnap elkezdődnek az adventi rendezvények

November 27-én, vasárnap kezdetét veszi a VII. Oroszlányi Adventi Kulturális Programsorozat.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében 14 órakor „Élet az agyag bűvöletében” címmel kiállítás megnyitó lesz Licskó István keramikus alkotásaiból. A tárlatot Fátrai Erzsébet Márta ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

14.30-tól "Megjövendölve volt régen" címmel, a XXXI. Adventi Népdalköri Találkozó kezdődik, melyet Farkas Márta, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökhelyettese nyit meg a színházteremben.

17.30-kor az első adventi gyertya gyújtására kerül sor a szabadtéri színpadon. Ünnepi köszöntőt mond Lazók Zoltán Oroszlány város polgármestere, közreműködik Farkas Etelka evangélikus lelkész, dr.Deés Szilvia az Oroszlány Barátainak Köre elnöke, valamint az Adventi Népdalköri Találkozó fellépői.

18 órakor a csákvári Gyémánt Gospel Kórus ünnepi koncertje zárja a rendezvényt, szintén a szabadtéri színpadon. Rossz idő esetén a programok az intézmény színháztermében lesznek megtartva.

Oroszlány Barátainak Köre november 27-től kezdődően, „Ablaknyitogatás” címmel – a szombatok kivételével – minden nap 17 órakor kulturális programmal várja a városlakókat a Szent Borbála téren. Helyi énekesek, zenészek, előadók, versmondók, akikkel együtt készülhetünk az ünnepekre!

Részletes tájékoztatás a mellékelt plakáton olvasható!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek