Tánc-Zene
2022. november 19.

Hölgyek a középpontban

Rendkívül érdekes előadásra várta a zenebarátokat pénteken délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Az „Én Zeném” című sorozat újabb előadásán ezúttal női arcok, női hangok kerültek előtérbe, magyar és nemzetközi énekesnők dalaival ötvözve, melyeket a meghívott vendég, dr. File Beáta jegyző mutatott be a szépszámú hallgatóságnak. Az előadás objektív módon világított rá, hogy milyen kihívások érik a hölgyeket a zeneiparban, milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy sikerre vágyó előadó nőnek. Lehet-e kezelni a sikert, és ha igen milyen példák vannak erre. A pénz és siker sem minden, hiszen számos művésznőt tragédiák sora kísért végig az életpályáján.

Olyan dalok kerültek bemutatásra, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesüléséért, akik a zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban. Az utóbbi évtizedekben egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet magának.

A műsorban látható és hallható volt Cserháti Zsuzsa és Koncz Zsuzsa, a popgenerációk ikonikus alakjai, bemutatásra kerültek Magyarország legsokoldalúbb és legtehetségesebb énekesnői, Tóth Vera és Rúzsa Magdi, valamint a hegedű virtuóz, Illényi Katica is. A hazai előadó hölgyek után a világhírű énekesnők – Adele, Barbara Streisand, Celine Dion, Cher, Tina Turner és Whitney Houston - legsikeresebb dalait is meghallgathatták az érdeklődők.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek