Kultúra
2022. november 12.

Kiállított történetek

Pénteken délután nyílt meg Pózner Gábor szobrászművész „Történetek” című tárlata az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Az érdeklődőket Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember köszöntötte, majd ezt követően Vargáné Vojnár Katalin önkormányzati képviselő nyitotta meg a 46 terrakotta alkotásból álló kiállítást, mely három témakörre épült: történetek, évszakok, horoszkópok.

A szobrászművész 1963-ban született. Iskoláit Enyingen, Balassagyarmaton, majd Debrecenben a Tóth Árpád Gimnáziumban végezte. Később Nyíregyházán, a Tanárképző Főiskolán szerzett rajz- földrajz szakos diplomát. 1994-ben lett tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Szobrász Tagozatának. Elsősorban a kisplasztika, a domborművek, a portrék és a plakettek alkotják képzőművészeti tevékenységének gerincét. 1984 óta állít ki folyamatosan egyénileg és csoportosan. Oroszlány mellett Nyíregyháza, Berettyóújfalu, Kecskemét, Szolnok, Budapest, Tatabánya adott otthont kiállításainak, de volt már tárlata Lublinban és Nagyváradon is.

2000-től az oroszlányi Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskola, majd 2015-től utódja, a Hamvas Béla Gimnázium grafika, rajz és földrajz szakos tanára.

Városunkban több alkotás is a nevéhez fűződik. Ő készítette el a művelődési ház aulájában látható Kölcsey Ferencet és Gárdonyi Gézát ábrázoló mellszobrokat, valamint a Szeptember 6. utca és a Jókai utca által határolt területen felállított Szent Borbála bronz domborművet.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek