Hír
2022. november 07.

Majkra is ellátogatott a sajtóút

A Majki Kamalduli Remeteség volt az egyik helyszíne a Múzeumok Őszi Fesztiválja sajtótájékoztatójának.

A múzeumok szellemi, társadalmi, környezeti és mentális fenntarthatóságban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozatot koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, valamint stratégiai partnere, a Magyar Turisztikai Ügynökség egynapos sajtó utat szervezett Tatabánya, Majk és Tata érintésével. Az út során az újságírók ízelítőt kaptak a Múzeumok Őszi Fesztiválja vidéki programjaiból és azok turisztikai vonatkozásaiból.

A média munkatársai megismerték a muzeális intézmények fesztivál idejére szervezett programjait, valamint betekintést nyertek a térség turisztikai attrakcióiba. Az „Ezt mind fenntartjuk” jelmondattal zajló rendezvénysorozat kiemelt célja rávilágítani a múzeumok természeti, szellemi és társadalmi területeken való szerepvállalásaira, tisztázni a fenntarthatóság fogalmát, valamint felhívni a figyelmet a múzeumok ez irányú tevékenységeire. Mindezt szórakoztatva, ismeretterjesztő módon, hiszen amellett, hogy a helyi múzeumok a helyi kultúra leghitelesebb közvetítői, élmény dús programjaikkal kiváló kikapcsolódási lehetőséget is nyújtanak.

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az esemény kapcsán kiemelte: „Hazánk turisztikai termékei között kiemelten fontos elem a kulturális turizmus. Ebből a célból évente 4,5 millió vendég érkezik, akik 13 millió vendégéjszakát töltenek el Magyarországon. A magyar kultúra története – az irodalmi, szépművészeti hagyományaink és épített örökségeink – különösen nagyszámú látogatót vonz, akárcsak az Európa-szerte sikeres komoly és könnyűzenei fesztiváljaink, rendezvényeink. A magyarországi kulturális utazások résztvevői jellemzően a belföldi turisták, de az ország attrakciói nemzetközi vonzerőt is jelentenek. Turisztikai szempontból fontos megemlíteni, hogy a magyar kultúra iránt érdeklődök és látogatók rendkívül fontos célcsoportnak számítanak, hiszen elsősorban a magas minőségű vendéglátást és szolgáltatásokat részesítik előnyben. A Magyar Turisztikai Ügynökség folyamatosan törekszik kulturális örökségeink népszerűsítésére, történelmi hagyatékaink folyamatos fejlesztésére. Az idei sajtótúrának otthont adó településeken is számos kulturális, valamint aktív - és ökoturisztikai célpontot fedezhetnek fel a térségbe látogatók.”

Majkon Ferpász Boglárka avatta be a MOKK vezetőit és az újságírókat a remeteség rejtelmeibe, majd Kovács Éva Zsuzsanna mutatta be a múzeumpedagógiai koncepciót és programot.

Forrás: magyarmuzeumok.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek