Hír
2022. október 29.

Tök jó nap

Öltözz be legrémisztőbb gúnyádba és gyere ki a térre! – invitálták pénteken délután a Szent Borbála térre a gyerekeket a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai, akik azzal is biztatták a bátrabbakat: járd körbe a szellemes pontokat, teljesítsd az izgalmas feladatokat és gyűjts össze minél több pókpontot!

Nos, a felhívásnak volt is foganatja, hiszen szüleik kíséretében sorra érkeztek a lurkók a Halloween alkalmából meghirdetett programra, ahol az ügyességi és logikai játékok megoldásáért pontokat gyűjthettek. A megszerzett pontokért a gyerkőcök a kincses ládából válogathattak a vámpírfogukra való finomságokból.

Amikor már minden édességet felfaltak, Horváth Sándor igric „Én ballagok a lámpámmal” című zenés, szórakoztató műsora közepette, maskarába öltözve körbe járták a teret a vigasság résztvevői.

A Halloween buli, a szabadtéri szellemidézés hagyományos rendezvénye a művelődési háznak. Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet és ilyenkor egyszerre hódoltak a napisten és a holtak ura előtt. Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében "léteztek". Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek