Közélet
2022. október 26.

Zöldül Oroszlány

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül Városfa programjának keretében Oroszlány Város Önkormányzata nevében tavasszal pályázatot nyújtottak be az OSE Kószák aktivistái.

A pályázat keretében a város 70 db előnevelt platán, fehéreper és kőris facsemetét, valamint ültetési segédanyagokat (210 db karó, távtartók, mulcs, védőrácsok) kapott.

A facsemetéket az OIH Zrt. parkgondozási szakemberei ültették el 5 városi helyszínen, valamint a város óvodái is kapnak egy-egy facsemetetét, amit az óvodákban a gyerekekkel közösen ültetnek el. Ezen kívül a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában egy erdőpedagógiai előadást tart majd a negyedikeseknek.

Tekintettel az elmúlt években tapasztalt egyre hosszabb esőmentes időszakokra, így a facsemeték fokozottabb gondozási igényeire, új stratégia szerint zajlott az ültetés. A kis fákat igyekeztek nem szétszórva egyesével, hanem egy-egy helyszínen 6-10 fás csoportokban elültetni, így az azonos időszakban ültetett növényeket hatékonyabban lehet öntözni-gondozni.

Egyébiránt az OIH Zrt. és az OSE-Kószák együttműködésével az idei évben több, mint 100 db, az elmúlt két és fél évben pedig különböző konstrukciókban immáron több, mint 200 db előnevelt facsemete került a város közterületeire.

A pontos helyszíneket az oihzrt.hu oldalon olvashatják!

Fotó és forrás: OIH Zrt. facebook oldala


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek