Tánc-Zene
2022. október 22.

A népzene vonzásában

Különleges előadásra várta a népzene iránt érdeklődőket pénteken délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Az „Én Zeném” sorozat vendége ezúttal Koczka Andrea népzenész, népdalénekes, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagja volt, akivel Aranyosi Éva, az Oroszlányi Bányász Népdalkör Egyesület vezetője beszélgetett.

A tartalmas beszélgetés érintette a zenetanulást, a zenepedagógiát, a családi hátteret és a szabadidős tevékenységeket is.

Az előadó elmondta, mikor találkozott először a népzenével, mikor kezdett el zenét tanulni, hogyan került látókörébe a néptánc. Mély átéléssel beszélt imádott népi hangszereiről, nagy tisztelettel tett említést a példaképeiről, azokról a zenepedagógusokról, akik az évek során egyengették zenei útját.

Manapság már Ő is népzeneoktatással foglalkozik. Örömmel számolt be azokról a tapasztalatokról, melyek a fiatalok és a népzene kapcsolatát jellemzik a mai posztmodern világban.

A program üde színfoltja volt Sziránszki Zsófia Lili és Wéber Dorina közreműködése, akik Koczka Andreával közösen megszólaltatták a régi, hagyományos népi hangszereket, a citerát, a tekerőlantot és kobozt is.

A rendezvény az Oroszlányi Bányász Népdalkör Egyesület támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek