Hír
2022. október 15.

Átadták a felújított Szent József kápolnát

Szentmisével vette kezdetét szombaton délután a „falusi” Szent József kápolna ünnepélyes átadója.

Mise keretében áldotta és szentelte meg Kutschi András római katolikus prépost a felújított, ó-falusi részben lévő Szent József kápolnát.

A kápolna és főként annak melléképülete már egy ideje felújításra szorult. Egy sikeres pályázatnak, valamint több magánszemély anyagi támogatásának, sok önkéntes munkájának köszönhetően végül 24 millió forintból megvalósult a rekonstrukció.

A több évtizedes hányattatás után, most végre teljesen megújult a tetőszerkezet, bővült a villamoshálózat, az épületbe bevezetésre került a víz, mellyel párhuzamosan kialakításra került egy fürdőszoba. A melléképület új padlózatot kapott, az udvar felöli oldalra pedig fedett terasz készült.

A melléképület és az udvar is szerves része lesz a város életének. Újra indulhatnak a litániák, a melléképületben több közösségi csoport - zenekar, énekkar, kézműves kör - és gyermektábor is helyet kap, valamint számos, a városlakók előtt is nyitott rendezvény szerepel a tervek között.

A helyi Karitász csoportnak köszönhetően a hétvégi élelmiszerosztásokon kívül itt lesz lehetőség tartós élelmiszer, ruhanemű, háztartási eszköz és játék adományok fogadására, tárolására és osztására, jótékonysági rendezvények, segítő és közösségfejlesztő programok lebonyolítására.

Lazók Zoltán polgármester Oroszlány Város Képviselő-testülete és Önkormányzata nevében megköszönte mindenkinek a kápolna érdekében kifejtett önzetlen és áldozatos munkát.

„Kívánom, hogy az idelátogatók, az itt tevékenykedő közösségi csoportok érezzék jól magukat a megújult környezetben, aktivitásukkal és szolgálatukkal a jövőben is támogassák Oroszlány kulturális és karitatív életét” – tette hozzá a városvezető.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek