Hír
2022. október 13.

Mi van a falakon túl?

A Benedek Elek EGYMI fennállásának 55. évfordulója alkalmából a fenti címmel tartott szakmai konferenciát szerdán a József Attila Általános Iskola balett termében.

A megjelenteket, köztük Rajnai Gábor alpolgármestert, Gusztafik Ildikót, a Tatabányai Tankerületi Központ tanügyi referensét, az ünnepelt intézmény egykori és jelenlegi vezetőit, pedagógusait Vágóné Mezei Mária, a Benedek Elek EGYMI intézményegység vezetője köszöntötte.

Az összejövetel célja az érzékenyítés, tolerancia és inkluzív szemlélet volt. A 80 regisztrált résztvevő elsőként Gönczi Dorka előadásának segítségével megismerkedhetett a bántalmazás különböző formáival, gyerekek és felnőttek esetében egyaránt.

Őt követte a szervező iskola 7. osztályos tanulója, Kehl Kira, aki szintetizátoron adott elő egy angol népdalt, majd Oravecz Lizanka és Fekete Gy. Viktor beszélt az autistákkal szembeni sztereotípiákról, - felnőttként diagnosztizált autisták ők maguk is - és az autistákat segítő hozzáállásról. Mint elmondták, számukra kiemelten fontos a képi kommunikáció, a napirendi kártyák, akkor is, ha már magasabban funkcionál az illető.

A szünetben lehetőség nyílt a Betűbazár jóvoltából szakmai könyvek, fejlesztő kiadványok és játékok vásárlására. A szünet után a kömlődi Szélrózsa Tánccsoport következett, akik „Öröm a tánc” címmel egy nagyon kedves társastáncot adtak elő.

Uzsalyné dr. Pécsi Rita előadása a "kütyühasználatról" szenzációs volt! A digitális világban szerzett sikerek dopamin löketet adnak a szervezetnek. Ezt egy fejlődő szervezet nehezen viseli, sőt függőséget okoz: figyelemzavart, önbizalomhiányt, döntésképtelenséget, a szociális kapcsolatok sérülését hozzák magukkal – hangsúlyozta az előadó.

A rendezvény zárásaként a jelenlévők megtekinthették azt a kisfilmet, amely a tavasszal készült a Benedek EGYMI-ről.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek