Hír
2022. október 10.

Ünnepélyes átadó

Szombaton délután ünnepélyes keretek között átadták a II. Rákóczi Ferenc Kultúrház felújított udvarát.

A Falu-Hagyományőrző és Kulturális Egyesület használatában álló épület udvarán elbontották az 1970-es években épült, leromlott állapotú pince építményt, helyreállították és megerősítették a szomszédos ingatlan felőli oldalon található támfalat, továbbá elkészült az udvar mintegy 250 m2 nagyságú területének térburkolat cseréjére, csapadékvíz elvezetése.

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Városi Civil Alap pályázatainak köszönhetően közel 18,5 millió forintból valósult meg.

Köszöntő beszédében dr. Pis János, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy az egyesületük által működtetett II. Rákóczi Klub évtizedek óta szolgálja a közösséget, az épület és belső udvara generációk sorának adott, és ad közösségi élményt. A rekonstrukciós munkáknak köszönhetően az ingatlan belső tere teljesen megújult, így méltó helyet biztosít rendezvényeiknek.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Rajnai Gábor alpolgármester is megerősítette ünnepi gondolataiban, hogy a „faluban” található létesítmény 1958 óta meghatározó szerepet játszik a városrész kulturális életében. A szeretett, sok kedves régi emlékkel hozzánk kötődő klubház udvarának felújítása régi vágy volt. Aki belép ebbe az udvarba, a látvány megsimogatja majd a lelkét. Modern, szép, egyedi, amilyennek lennie kell!

A megható beszédek után a házigazda egyesület elnöke, valamint a két politikus szalagátvágással szentesítette az avatást.

Az eseményt szüreti felvonulás, Boldog Zsófi műsora, és zenés mulatság színesítette.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek