Sport
2022. október 10.

Szenzációs eredmények

Az OVSK négy versenyzőt indított az U15-U17-es Országos Súlyemelő Bajnokságon, Nyíregyházán. Hárman aranyéremmel, egy sportoló ezüstéremmel tért haza.

Az idei U15-U17-es Országos Súlyemelő Bajnokság október 8-9-én, Nyíregyházán került megrendezésre, pazar körülmények között. A fiatalok megmérettetésén az oroszlányi versenyzők szenzációs eredményeket értek el.

Zolnai Lénárd 61 kg-ban, a 15 évesek között 81 kg-ot szakított és 95 kg-ot teljesített lökésben. Így első lett és kupát kapott úgy, hogy a 110 kg-os országos csúcsot is két alkalommal felvette, sajnos azonban kilökni nem sikerült.

Testvére, Zolnai Rajmund a 45 kg-os kategóriában indult serdülőként. A 13 éves, alig 30 kg-os legényke 29 kg-ot szakított és 37 kg-ot lökött, így második lett. Viszont, a legjobb teljesítményét így is megjavította.

Mikhel Eszter +87 kg-ban versenyzett, neki csak az volt a cél, hogy megnyerje az OB-t. Könnyűszerrel verte a mezőnyt, 65 kg-ot szakítva, és 87 kg-ot lökve kapta meg az első helyért járó kupát. Eszter 17 éves, október 20-án utazik az Albániában megrendezésre kerülő húszévesek Európa Bajnokságára.

Sikos Dávid szintén remekül szerepelt, első helyezett lett a 96 kg-os súlycsoportban. 93 kg-ot szakított és 115 kg-ot lökött, 9 kg-mal teljesített többet a második helyezettnél! Dávid 16 éves, januárban még 125 kg-os testsúllyal rendelkezett. Tudatosan fogyott 30 kg-ot, ami önmagában is óriási teljesítmény, a fogyás következtében nem veszített erejéből, megérdemelte Ő is a kupát.

Bagócs János edző így nyilatkozott az Országos Bajnokság után: „A versenyzőim a maximumot nyújtották, gratulálok nekik és nagyon büszke vagyok rájuk! Köszönöm a szülőknek, tanároknak, nevelőknek a segítő hozzáállásukat, amelyre a jövőben is számítani fogok.”


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek