Hír
2022. október 10.

Állatok a középpontban

Az Állatok Világnapja alkalmából rendhagyó, összetett előadásra került sor október 8-án Oroszlányban.

A Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében zajló esemény Radisics Milán fotóművész „Roxy kalandjai” című kiállításának megnyitójával vette kezdetét.

A tárlatot Bogár Ildikó művelődésszervező, amatőr fotós a következő gondolatokkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe: „A mai kiállításon bemutatott képek igazán különlegesek. Mivel nem szokványos helyszínen, 8 hónapon át készültek egy 180 éves vérteskozmai műemlék ház udvarán. Ez a helyszín önmagában is inkább mesébe illő, mint a valóságba és valljuk be, legtöbbünk képzeletében a róka, mint a ravaszdi mesehősként jelenik meg. Jelen esetben Roxyt, a róka hölgyet ebben a mesés falusi környezetben Radisics Milán szemén át láthatjuk, illetve azokon a képeken keresztül, amelyet Ő maga álmodott meg, rendezett meg, világított be és aki napról napra várta Roxy érkezését, a megfelelő pillanatot, hogy a távkioldója, mozgásérzékelője segítségével megtudja örökíteni ezeket a csodás pillanatokat, képeket, amelyeket ma itt, Oroszlányban láthatunk”.

A kiállított fotók bemutatását követően maga az alkotó, Radisics Milán mutatta be vetített képes prezentációban a vérteskozmai Roxy róka történetét, a róla készített különleges fotók hátterét, részletesen bemutatva az éjszakai fényképezés szakmai trükkjeit is.

A rendezvény harmadik blokkjában „Állat- és természetvédelem a hétköznapokon” címmel kötetlen beszélgetést folytatott Omáscsik Orsolya, a Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület vezetője Dr. Berkényi Tamással, a sukorói Vadmadárkórház vezetőjével, valamint Krepsz Gyöngyi zoológussal, a HAROSZ Fehérvári Állatotthon vezetőjével.

A két vendég – a jelenlévő állatbarátok nagy örömére – egy bagolyt, és egy kutyát is hozott magával a beszélgetésre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek