Hír
2022. október 09.

Mozdult a járás

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében, „A mi megyénk, a mi világunk” TOP-5.3.2-17-K01-2021-00002 projekt keretében szombaton rendezték meg a Mozdul a megye és a Megyehét című programokat Oroszlányban, a Gárdonyi Sportcentrumban.

A rendezvények fő célja a pályázati kiírásnak megfelelően a megyei identitás erősítése volt. A rangos eseményt Lazók Zoltán polgármester köszöntőjét követően Popovics György, a KEM Önkormányzat elnöke nyitotta meg.

Délelőtt „Mozdul a megye” néven sportos vetélkedőre került sor, melyen az oroszlányi járás 3 települése – Oroszlány, Kecskéd, Szákszend – vett részt. A játékos programon számos ötletes feladattal – piramis építés, seprűhajítás, kötélhúzás, boszorkány váltó, gólya viszi – kellett megbirkózniuk a csapatoknak. A versenyt szoros küzdelemben Kecskéd nyerte, így ők jutottak a megyei döntőbe. A házigazda oroszlányiak különdíjban részesültek.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő méltató beszédét követően az eredményhirdetési ceremónián adták át az új megyei értékeket megörökítő oklevelek is.

Délután kulturális rendezvények várták az érdeklődőket, melyen a szervezők lehetőséget biztosítottak a járásban élő és tevékenykedő együttesek, művészeti csoportok bemutatkozására, az itt működő őstermelők termékeinek vásárlására.

Az eseményen készült fotógalériát itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/10/08/mozdul-a-megye


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek