Hír
2022. október 08.

Ünnepeltek a tűzoltók

Megalakulásuk 20. évfordulója alkalmából ünnepséget szervezett az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében.

Lazók Zoltán polgármester, a következő szavakkal köszöntötte a megjelenteket: „A tűzoltómunka nem csupán egy szakma, hanem hivatás. Folyamatos felkészülésre, koncentrációra van szükség, hogy a legváratlanabb eseményeknél is megtalálják a legoptimálisabb megoldást, melynek lényege elsősorban az, hogy rendkívüli körülmények között is készen álljanak az életek, valamint értékek mentésére. Oroszlány tűzoltói az említettek szellemében lépnek szolgálatba nap, mint nap, ezért a köztestület elnökeként örömmel tölt el, hogy ma ünnepélyes keretek között köszönthetem Önöket a jeles évforduló alkalmából. Magam, s a város lakóinak nevében köszönöm Önöknek a 20 év alatt végzett önzetlen, segítőkész, áldozatos munkájukat, és azt kívánom, minél kevesebbszer kelljen vonulniuk a jövőben!”

Ezt követően Szabó Imre parancsnok kronológiai sorrendben felidézte az elmúlt húsz esztendő fontosabb történéseit, megalakulásuktól napjainkig, majd Drachsler István, a legidősebb tűzoltó osztotta meg visszatekintő gondolatait a jelenlévőkkel.

Csordás János, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó-parancsnokság főfelügyelője méltatta és megköszönte az oroszlányi egység kiemelkedő és példaértékű munkáját, és a jubileumi évforduló alkalmából emlékplakettet adományozott a helyi lánglovagoknak.

A rendezvényt Péter Dániel szavalata, a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola fúvóstanárainak előadása, valamint a Cirill Táncstúdió növendékeinek produkciója színesítette.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek