Önkormányzat
2022. október 03.

A szülők megnyugtatására

A megfizethetetlen mértékű távfűtés és gázdíj áremelés a város minden intézményét érinti. Több intézményben, a művelődési házban, a polgármesteri hivatalban és a sportlétesítményekben szünetel a fűtés.

Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartása alá tartozó bölcsőde, az óvodák és a szociális intézmények tovább működhessenek, ehhez azonban szigorú takarékossági szabályok betartására is szükség van.

Az óvodákban és a bölcsődében az esti időszakokban és a hétvégén csak temperáló fűtés lesz. Ez azt jelenti, hogy hajnal 3 órakor a szolgáltató bekapcsolja a fűtést, majd a bölcsődében 15.00, az óvodákban 16.00 órakor lekapcsolja. Péntek délután és hétfő hajnal között szintén nem lesz fűtés.

A hajnali indítás biztosítja azt, hogy mire a legtöbb gyerek megérkezik az intézményekbe, már meleg várja őket. A nagyon korán érkezőket eddig is lefektették, a gondozónők és óvónők figyelni fognak arra, hogy mindenki jól be legyen takarva. A minimum hőmérséklet a jogszabályban előírtak szerint az óvodákban 20, a bölcsődében 22 fok lesz.

Az intézményvezetők hosszú távú intézkedési tervet dolgoznak ki, amely a későbbiekben érintheti a csoportlétszámokat, nyitva tartást, helyszíneket is. Ezekről a változásokról a képviselőtestület dönt majd.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek