Önkormányzat
2022. október 01.

Összeült a vészhelyzeti és költségvetés-védelmi munkacsoport

Az oroszlányi Képviselő-testület csütörtöki ülésén döntött arról, hogy október 1-jétől átmeneti időre bezárja a városi uszodát, valamint létrehoz egy vészhelyzeti és költségvetés-védelmi munkacsoportot.

A munkacsoport feladata, hogy a meglévő és folyamatosan frissülő információk, kormányzati intézkedések ismeretében készítsen menetrendet, intézkedési javaslatokat nem csak a sportlétesítményeket, hanem az oktatási és kulturális intézményeket érintő döntések előkészítésére is.

Az MVM szeptember 24-én kelt és 27-én megküldött ajánlata szerint ugyanis amennyiben a szerződésmódosítást nem írja alá az önkormányzat, akkor a szerződés ellehetetlenül, és a távhőszolgáltatás megszűnik. A szerződésmódosítás alapja a MEH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) által kijelölt augusztus közepi - egyébként az eddigi legmagasabb - világpiaci ár.

Ráadásul még mindig nem jelent meg az a kormányrendelet, amely a többi (oktatási, szociális és kulturális) intézményt érinti, és a további számítások alapját jelentheti. Az elmúlt hetekben egyre több város - többek között Győr, Szombathely, Szekszárd, Kazincbarcika, Budapest több kerülete, Balatonboglár, Budaörs, Nyírbátor, Cegléd - döntött hasonlóan és zárta be az uszodáit, sportlétesítményeit, kulturális intézményeit.

A péntek délelőtti egyeztetésen Lazók Zoltán polgármester elmondta: „Amennyiben továbbra is így működnének a város intézményei, a drasztikus áremelés miatt e hét végén kimerítenék az idei fűtésre előirányzott pénzkeretüket. Ezért az önkormányzat, mint tulajdonos – a Családok Átmeneti Otthona, az Idősek Otthona és a Hajléktalan Szálló kivételével - a mai naptól október 2-ig, hétfőig elrendeli a létesítmények fűtésének leállítását. További intézkedésekre, döntésekre a rendeletek ismeretében kerül sor”.

A takarékossági intézkedésben érintett önkormányzati intézmények: bölcsőde, óvodák, kormányhivatal épülete, Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, Chudik Lajos Sporttelep, Gárdonyi Géza Sportcentrum, küzdősportterem, régi sportcsarnok.

Az OKÖ Zrt. is jelezte, hogy szeptember 30-tól kikapcsolja létesítményeiben a fűtést.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek