Hír
2022. September 29.

Ezekre kell odafigyelni tűzifa vásárláskor

A rezsiárak módosítása miatt erősen megnövekedett a tűzifa iránti kereslet. Ehhez hozzájött még a korán érkező hűvös idő és a fahiány, így előkerülhetnek a kereskedők között az "ügyeskedők" is.

Legyünk résen, ha valaki azonnali szállítással kínál száraz tűzifát, ez a jelenlegi piaci viszonyok között nem lehetséges, több hetes határidőre kell számítani.

Törekedjünk arra, hogy helyi erdőgazdálkodótól szerezzük be a fát, így probléma esetén könnyen kezelni tudjuk a panaszt.

Ha online hirdetés alapján vásárolunk fát, akkor az eladó fel kell, hogy tüntesse a két betűből és hét számból álló, EUTR azonosító számát, mellyel minden jogszerűen működő tűzifa forgalmazó vállalkozás rendelkezik. Ez alapján le is tudjuk ellenőrizni a céget.

Tűzifa vételkor három dokumentumot kell kapnunk:

 • számlát
 • szigorú számadású szállítójegyet – ezen szerepelnie kell a tűzifa fajtájának, a feldolgozottsági formájának és mennyiségének adatai
 • tűzifa-vásárlási tájékoztatót

Ezen kívül, ha tömegre vásárolunk, akkor egy mázsajegyet is kell kapnunk, amin szerepelnie kell annak, hogy hol volt a hitelesített mérleg.

A Nébih Tűzifát okosan oldalán egy kereső felület segít a környékünkön tűzifa kereskedőket találni, azt is megtudhatjuk, hogy milyen fajta fákat árulnak.

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek