Hír
2022. September 27.

Új könyvét mutatta be a csolnoki író

Hétfőn délután folytatódott az „Így írnak Ők..” című sorozat az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A vendég ezúttal a sváb bányászfaluban, Csolnokon élő Pfeiffer Gábor volt, akivel Kozmáné Gombkötő Hajnalka könyvtáros beszélgetett.

Az 55 éves szerző zenél, verseket, dalszövegeket, novellákat ír. A „Lábnyomok a sárban” című első könyve egy családregény, mely a sváb hagyományokról, SS katona felmenőkről, kitelepítésről, a csolnoki rabtáborról szól, ami 1956 októberében – később, mint a recski - szabadult fel. A történelmet, ha száraz tényekre és adatokra támaszkodunk, könnyen meg lehet hamisítani, félre lehet magyarázni. Egyedül személyes történetek tehetik hitelessé. Ilyen történeteket oszt meg velünk könyvében Pfeiffer Gábor saját családjának tagjairól és egy kicsit önmagáról is.

Új könyve, az „Emigráns Blues” nem régen került ki a nyomdából. Már a bevezető gondolatok is felcsigázzák az olvasó érdeklődését: „Ha az ötvenes-hatvanas években születtél és voltál még katona vagy úttörő, ha szereted Hobo szövegeit, dalait és elmondhatod magadról, hogy szinte az egész életedet végigkísérték, ha érdekelnek egy vendégmunkás viszontagságos kalandjai, ha haza készülsz vagy éppen most mennél külföldre dolgozni, akkor jó könyvet tartasz a kezedben. Megtudhatod többek között, hogy a történet főhőse miért járta végig ezt az utat és végül miért döntött úgy, hogy visszatér a szülőföldjére. Ez a kötet egy titkokkal teli személyes vallomás, amiben megismerheted az író gondolatait erről a sokak által tévesen elképzelt világról. Közben bebarangolhatod Ausztria különböző tájait, Alsó-Ausztriától Tirolig és még talán kedvet is kapsz egy kisebb vagy nagyobb utazásra”.

A baráti hangulatú író-olvasó találkozó végén az érdeklődők meg is vásárolhatták a kitűnő könyvet.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek