Tánc-Zene
2022. szeptember 26.

Jubileumi koncert

Az Oroszlányi Evangélikus Kórus és Zenekar a hétvégén ünnepelte megalakulásának 60 éves évfordulóját.

A szervezők a jeles alkalomból gazdag ünnepi programokat szerveztek, melyen német testvérvárosunk Plochingen delegációja, valamint fúvószenekara is részt vett.

A kétnapos rendezvény szombaton délelőtt a városi temetőben vette kezdetét, ahol a kórusalapító, Nagy Dániel sírjánál emlékeztek, majd ezt követően a Majki Kamalduli Remeteséget és a Bányászati Múzeumot látogatták meg a vendégek.

Délután jubileumi koncertet rendeztek az evangélikus templomban, melyen a kórus története is bemutatásra került Sztruhár András elnöknek köszönhetően. Az ünnepelt kórus és a plochingeni Posaunenchor Fúvósnenekar által előadott művek között köszöntőt mondott Lazók Zoltán polgármester és Reiner Nussbaum, a németországi partnertelepülés alpolgármestere. Farkas Etelka evangélikus lelkész igehirdetése után a jubiláló kórustagok köszöntésére került sor, majd a koncertet követően a gyülekezeti terembe és a templomudvarba várták kötetlen beszélgetésre az egykori kórustagokat.

Vasárnap ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak a 235 éves templomért és a 60 éves Evangélikus Kórusért. Az egyházi esemény után szabadtéri fúvószene kíséretében megemlékező beszédekre került sor a templom előtti almafánál. Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokat fejtette ki: "2019 október elején a német rézfúvószenekar a hosszú és gyümölcsöző barátság jegyében egy különleges almafát ültetett ezen a helyen. A csemete egy luike volt, mely Plochingen több mint száz éve nemesített almafa fajtája. Magam is nagyon fontosnak tartom, hogy őrizzük értékeinket, ápoljuk hagyományainkat. Aki fát ültet, az jövőt épít, a jövőre gondol! Reméljük, ez a fa hosszú életű lesz, és sokáig díszíti az evangélikus templom környezetét".

Az eseményeken készült fotógaléria itt tekinthető meg:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/09/24/jubileumi-koncert


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek