Hír
2022. szeptember 24.

Holdfényben élek

A festő barátai, a művészete iránt érdeklődő számos vendég tette tiszteletét péntek délután Bárdos József Holdfényben élek című tárlatának megnyitóján az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Lazók Zoltán polgármester megnyitó beszédében kihangsúlyozta, hogy olyan alkotó munkái kerültek kiállításra, akinek kötődése, fiatalkori eszmélése, a világ felfedezése Oroszlányhoz fűződik.

Bárdos József 5 évesen, 1962-ben érkezett Oroszlányba szüleivel. A Ságvári Endre Általános Iskolában Sashegyi Lászlóné segítette első próbálkozásait, majd Zámbó Kornél szakkörében mélyült el az ábrázolás, a grafika és a festészet világába. 1977-ben költözött Tatabányára, ahol 1981-től 1983-ig Krajcsirovics Henrik képzőművészeti műhelyében fejlesztette ábrázolás technikáját. Szemléletmódjára Salvador Dali volt nagy hatással.

Vallja, hogy a színek, minták és formák bűvöletében teljesedik ki az az univerzum, amelyet saját látásvilágán keresztül tár a látogatók elé. Legfőképpen az impresszionizmus, a szürrealizmus, az avantgárd, és az absztrakt stílus irányzatokat kedveli. Munkáiban különböző technikákat használ, széles anyagválasztékkal: olaj, akril, grafika, pasztell. A kiállított 40 kép lenyűgözően tanúskodik készítője egyedi alkotásairól, melyek mély nyomot hagynak a művészet iránt érdeklődőkben.

Az alkotó több alkalommal bemutatkozott már az oroszlányi közönség előtt, most pedig, némi pátosszal szólva ismét visszatért a gyökerekhez, hogy ifjú korának helyszínén önfeledt perceket okozzon műveivel a tárlat látogatóinak.

A megnyitón tisztelete és köszönete jeléül egy-egy képet ajándékozott a városnak és a művelődési háznak, melyet Lazók Zoltán polgármester és Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója vett át.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek