Tánc-Zene
2022. szeptember 24.

Én Zeném

Aranyosi Éva, az Oroszlányi Bányász Népdalkör Egyesület vezetője vendégeskedett az „Én Zeném” sorozat pénteki rendezvényén.

Már az esemény meghívója is érdekes előadást ígért, nem csoda, hogy megtelt a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaraterme.

Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember bevezető gondolatai után a vendég „Magyar filmslágerek a 30-as 40-es évekből” címmel különleges zenei barangolásra hívta az érdeklődőket.

Az igazi retro hangulatot idéző, kuriózumnak számító filmfelvételeken többek között olyan egykori slágerek hangzottak el, mint az Oda vagyok magáért, a Kislány kezeket fel, Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én.

A vetítésnek köszönhetően a közönség a máig népszerű dalok előadóival is megismerkedhetett, így felelevenedett Ágai Irén, Jávor Pál, Perczel Zita, Sulyok Mária, Kalmár Pál, Karády Katalin és Ölvedy Zsóka felejthetetlen hangja.

Meglepetésként a HeMo Színi Stúdió két egykori növendéke, Linczmaier Laura és Kiss Krisztofer a mai kor hangszerelése mellett előadta az Oda vagyok magáért című dalt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek