Hír
2022. szeptember 23.

Mobilitási Hét

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampánya, az Európai Mobilitási Hét 2022. szeptember 16. és 22. között zajlott.

A teljes klímasemlegesség 2050-ig tervezett célmegvalósításában kiemelt szerepet játszik a közlekedés zöldítése. Magyarországon jelenleg a károsanyag-kibocsátás ötödéért a közlekedés felel.

Az Európai Mobilitási Hét, illetve az Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek (futóverseny, bicikli verseny és ügyességi verseny) szervezése az emberek szemléletformálását segítették.

A rendezvénysorozathoz Oroszlány az alábbi programokkal csatlakozott:
  • 2022. szeptember 17-18. között megrendezett 24 órás váltófutás kiegészült a gyaloglással is, amelynek célja, hogy népszerűsítse a szabadidősportot, ezen belül a futást, gyaloglást. Mindezt úgy, hogy egy kijelölt pályán, egymást váltva, 24 órán keresztül mozgásban volt a stafétabot. Az OSE Kószák szervezésében az indulók számát tekintve új rekord született, 301 fővel.
  • 2022. szeptember 22-én 7:00-8:00 óra között „Bringás reggeli” vendéglátás volt a Szent Borbála téren, ahol a kerékpárral munkába, iskolába igyekvőket gyümölcsökkel, péksüteménnyel, üdítővel várta Lazók Zoltán polgármester, valamint Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármester.
  • 2022. szeptember 22-én 8:00-12:00 között a Polgármesteri Hivatal mögötti parkolóban óvodásokat, iskolásokat vártak a szervezők az Oroszlányi Rendőrkapitányság, a közterület-felügyelők valamint az OSZE Tekergők közreműködésével, ahol kerékpáros programok (kerékpáros KRESZ ügyességi pálya, közlekedési feladatlapok és foglalkoztatók, riksák) várták a résztvevő gyermekeket.

A tartalmas rendezvénysorozat az Oroszlányi Ingatlankezelő- és Hasznosító Zrt. közreműködésével, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek