Hír
2022. szeptember 03.

Bányásznap

Az idei három napos rendezvénysorozaton testvérvárosaink és partnertelepülésünk – a lengyelországi Konskie, a szlovákiai Vágsellye és a franciaországi Yerres – delegációi is tiszteletüket tették.

Szeptember 2-án, a délutáni események sora a Bányász Klub és Rendezvényház előtti Szabad-Tér Galériánál kezdődött, ahol Kincs, ami van - válogatás a Komárom-Esztergom Megyei Értéktárból címmel nyílt kiállítás. Az eseményen beszédet mondott Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Magyari József, a Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lazók Zoltán polgármester.

Ezt követően a Szent Borbála téren álló „Bányászok”emlékműnél folytatódott a tiszteletadás, ahol az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar köszöntötte a megjelenteket. Péter Dániel szavalata után Lazók Zoltán polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, majd a hagyományos koszorúzás zárta a megemlékezést.

A programot egy tárlat megnyitó követte a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében, ahol Mészáros Attila vágsellyei fotóművész „Mozaik - 12 év képeinek válogatása” című gyűjtemény várta az érdeklődőket. A kiállítást Győrög László, a galántai fotóklub elnöke nyitotta meg.

Este, a szabadtéri színpadon a népszerű Vad Fruttik együttes adott koncertet közel 600 fős rock rajongó nagy örömére, végül az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar felvezetésében mécseses felvonulás zárta a napot.

A rendezvényeken készült fotókat itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/09/02/banyasznap-1


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek