Intézmény
2022. szeptember 01.

Évnyitó ünnepség

Tizenhét osztályban, 440 diák kezdi meg az évet a József Attila Általános Iskolában, tudtuk meg Tóth Gábor igazgatótól a szeptember 1-i tanévnyitó ünnepségen, ahol Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az alma mater tanulóit.

A városvezető Szent-Györgyi Albert gondolatait idézte, miszerint "Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog."

- A tanévnyitók egyformák, de, ha jól belegondolunk mindegyik más és más. És mi teszi őket különbözővé? Nos, többek között éppen Ti, kedves diákok. Mert Ti sem vagytok ugyanazok, mint voltatok. A tavalyi elsősök ma másodikosok, a tavalyi hetedikesek pedig immár nyolcadikosok. Aki egy évvel ezelőtt azt gondolta, korai még a tovább tanulásról gondolkodni, az ma rádöbbenhet arra, hogy végzős osztály tagja lett, és ballagással, búcsúval fejeződik be életének ez a fejezete – fogalmazott a polgármester.

Az iskolában, 2 osztályban 60 elsős kisgyerek kezdi meg tanulmányait. Ötödik osztálytól emelt szintű matematika és informatika oktatás veszi kezdetét. Bár több főállású pedagógus hiányzik, a nyugdíjasokkal és óraadókkal együtt 31 tanár segíti a tanulók felkészülését, akik az idei tanévben már az új épületszárnyat is birtokba vehetik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek