Hír
2022. augusztus 24.

Idén lesz 35 éves a Szlovák Tájház

Szerdán délelőtt tartotta meg munkaterv szerinti ülését az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

A megjelenteket – köztük Rajnai Gábor alpolgármestert – Szabó István Lajosné elnök köszöntötte, majd a kisebbségi önkormányzat tagjai elfogadták az előterjesztésben szereplő 5 napirendi pontra tett javaslatot.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, majd a 2022. évi költségvetés módosítását támogatták egyhangúan, továbbá kiértékelték az augusztus 13-án megrendezett Falunap programjait.

2022. október 25-én lesz az oroszlányi Szlovák Tájház fennállásának 35. évfordulója. A jeles alkalomból október 10-15. között tematikus hetet szervez az önkormányzat a helyszínen. Egész héten szlovák gasztronómiai bemutatóval várják a helyi általános iskolás gyerekeket, óvodásokat és civil szervezeteket. Október 15-én - szintén helyi - kulturális csoportok közreműködésével a Tájház történetét bemutató emlékkiállítást szerveznek.

Végül a kérdések, interpellációk napirenddel zárult az ülés.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek