Sport
2022. augusztus 04.

Oroszlány Rallye

Folyamatosan zajlik az augusztus 13-14 között „Oroszlány város vándordíjáért” megrendezésre kerülő rallye autóverseny előkészítése.

A verseny idén is a Rallye 3 bajnokság küzdelmeibe számít bele, valamint a tesztelni-autózni vágyóknak is lesz lehetőségük indulni. Ebben az évben újdonság, hogy veterán jellegű autóknak is indul futam.

Az előző évekhez hasonlóan a gyorsasági versenyre az Oroszlány – Pusztavám közötti, egykori bányaúton kerül sor, ami szárazon is nagyon csúszik, vizesen még inkább. Igazi kihívás minden résztvevő számára.

Ez a szakasz, különböző variációkban évtizedek óta szerepel egyéb versenyek programjában is. A tervek szerint, a mostani futamot mind a két irányba, 7.4 kilométer hosszú pályán rendezik meg. Az etapon van ugrató, poros terelő, csúszós derékszögű tempós kanyar. Az aszfalt sík, csak néhány kisebb szintkülönbség van rajta. Összességében egy hangulatos, erdős, klasszikus rallypálya, amit háromszor az egyik, háromszor a másik irányban kell majd teljesíteni augusztus 14-én vasárnap a mezőnynek.

A már hagyományosnak mondható rajtceremónia augusztus 13-án, 19 órakor veszi kezdetét a Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon. A korábbi évek tapasztalatai alapján szép számú nézőközönség szokott összegyűlni Oroszlány főutcáján ezen a szombat esti eseményen, ahol az autókat gyerekek rajtoltatják. A szervezők - ahogy korábban is -, most is arra buzdítják az érdeklőket, hogy bátran jelentkezzenek a helyszínen, a rajtsátornál. A versenyiroda a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban fog működni.

Oroszlány város vándordíját a leggyorsabb versenyző viheti haza egy évre, majd vissza kell hoznia és újra meg kell küzdenie érte.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek