Sport
2022. július 27.

Oroszlányi utánpótlásedzők is részt vettek a rangos konferencián

Július 23-24-én rendezték meg a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsen, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia színfalai mögött. A két nap során közel 20 előadást - elméleti és gyakorlati - tekinthettek meg a helyszínen jelenlévő edzők, szakemberek.

A Konferencia sztárvendége a Toronto Raptors vezetőedzője, Nick Nurse volt, aki a 2018/19-es szezonban bajnoki címig vezette együttesét, 2020-ban pedig ő lett az NBA-ben az év edzője.

Az MVM-OSE Lions két utánpótlás edzője, Gurszky Gergő és Szabadfi Gergő is részt vett a nívós eseményen, akik röviden be is számoltak az eseményről.

Szabadfi Gergő: "Nagyon nagy élmény volt a hétvégén a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián részt venni Pécsen. Hatalmas tapasztalattal és sikerekkel rendelkező emberektől tanulhattunk a két nap alatt. Úgy érzem, hogy nagyon hasznos volt minden edzőnek ez a továbbképzés, rengeteget tanultunk. Az egész eseményt megkoronázta számunkra, hogy Dr. Németh Lászlóval, Robert 'Bob' McKillop-pal illetve Nick Nurse-el is készíthettünk közös fotót. Gratulálok a szervezőknek a profi technikához és a magas színvonalú lebonyolításához!"

Gurszky Gergő: "Már az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia is nagyon magas színvonalú volt idén januárban, úgyhogy nem volt kérdés, hogy részt veszek-e a másodikon is, ami még az elsőnél is magasabbra tette a lécet, erre a meghívott előadók személye volt a garancia. Nem is okozott csalódást a konferencia, sőt! Életre szóló élményben gazdagodtunk, ezt úgy gondolom, minden résztvevő nevében mondhatom. Olyan edzőket hallgathattunk testközelből és tanulhattunk tőlük, akiknek a zsigereikben van a kosárlabda, gyakorlatilag mindent tudnak erről a sportágról, és akiket idáig csak a TV-ben láthattunk. Ez egyrészt egészen elképesztő érzés volt, másrészt nagyon motiváló is, nem tapasztaltam még eddig ehhez hasonlót. Hálás vagyok a szervezőknek, hogy megteremtették a lehetőségét egy ilyen színvonalas edző továbbképzésnek, mert az élményen kívül nagyon értékes tudásanyaggal is gazdagodtunk. Már alig várom a III. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát, biztos, hogy ott leszek!"

Fotó és forrás: Oroszlányi Sport Egylet Hivatalos oldala


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek