Hír
2022. július 21.

Elérjük a 40 fokot a következő napokban

Folytatódik a forró nyári napok sora, nagy területen mérünk majd 37 fokos, vagy afeletti hőmérsékletet. Vasárnapra minimálisan mérséklődhet a hőség, de még sokáig kitart a nagy meleg.

Pénteken sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de az Északi-középhegységben, valamint Dunántúl északi részén zápor, zivatar nem kizárt. Az északi, északnyugati szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 40 fok között várható.

Szombaton eleinte országszerte túlnyomóan derült, napos idő várható, majd nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek az északnyugati megyék fölé. Északnyugaton délutántól néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az szél megélénkül, erős lökések is kísérhetik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában 16, 22 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken 13, 15 fokig is süllyedhet a levegő hőmérséklete, míg a városokban, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken csupán 23, 25 fok valószínű. Délután általában 32, 40 fokot mérhetünk, ugyanakkor északnyugaton néhol csak 30, 31 fok várható.

Vasárnap délelőtt az ország déli felében még többnyire felhős időre van kilátás, majd ott is napos, gomolyfelhős idő lesz. Délen eleinte még lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, felhősebb tájakon lehet enyhébb az idő. Délután 31, 37 fok várható.

Forrás: startlap.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek