Sport
2022. június 26.

Utcai kosárshow

Rekordszámú jelentkező – 10 pályán 84 csapat – küzdött a legjobb címekért, nyereményekért a Streetball Oroszlány 2022 rendezvényen.

Szombaton Oroszlány aszfaltján pattogott a kosárlabda, hiszen városunkba érkezett a Streetball Challenge Hungary versenysorozat. A nagyszabású sporteseményt Lazók Zoltán polgármester és Beck Ferenc, az MVM-OSE Lions elnöke nyitotta meg.

A szervezők egész nap különféle sportjátékokkal, meglepetésekkel, valamint nyereményjátékokkal és értékes ajándékokkal várták a kilátogatókat. A pörgős programok közül kiemelkedett a Face Team jóvoltából bemutatott akrobatikus kosárshow, valamint az elmaradhatatlan habparty a gyerekek számára.

A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok- az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Sokan az NBA sztárjai közül is ebből a közegből nőtték ki magukat a világ minden táján ismert és elismert kosarasokká.

Napjainkban a térhódítását mutatja, hogy olimpiai sportággá válhatott 2020-ra.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek