Hír
2022. June 20.

Napfény Karnevál

Napfény, móka, játék, kacagás! A nyári szünetre való ráhangolódásként ezzel a szlogennel várta a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár az oroszlányi gyerkőcöket a hagyományos Napfény Karneválra szombaton.

A vakáció első szabadtéri rendezvényére igazán gazdag programokat állított össze Szlezákné Molnár Katalin főszervező a Szent Borbála tér környékén. Már délben a helyszínen szorgoskodtak a ház munkatársai és segítőik, akik megpróbáltak minden eseményt a fák védő árnyéka alá telepíteni a rekkenő hőség miatt. A Napfény Karnevál idén a Holdas Hanna kalandjai mesesorozat tematikájára épült.

Nyitányként a Cirill Táncstúdió növendékei szórakoztatták a gyerekeket, akik az ügyességi játékokon, a kézműves kuckóban, a rajz és kifestő műhelyben tallérokat gyűjthettek, melyeket a légvárban, a hennafestő tündérnél, a csillámtetoválónál és a büfében tudtak beváltani.

Volt arcfestés, amigurumi bemutató is, aki pedig olvasnivalóra vágyott, az igencsak baráti áron válogathatott a könyvtár leválogatott kötetei között.

A szervezők mindent megtettek, hogy az eseményre kilátogató közel 300 lurkónak jól kezdődjön a nyári szünet. Vattacukor, hot-dog, kürtőskalács várta őket, sőt este a Zenés Nyári Találkozások nyitányaként az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar latinos hangulatú műsorát is megtekinthették a szabadtéri színpadnál.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek