Sport
2022. május 28.

Nem tudott csodát tenni az MVM-OSE Lions

Pénteken a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban zajlott a kosárlabda bajnokság rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzése. Oroszlányi győzelmével a Körmend jutott az elődöntőbe.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-86 (15-24, 16-15, 14-24, 27-23)

Oroszlány: Ihring 15, Carev 10, Parrish 4/3, Calhoun 22/9, Molnár 10. Cserék: Tóth 4, Ruják 3, Dorogi 4.

A Körmend szerezte meg a találkozó első pontjait, 7-0-val kezdtek a vendégek. Próbálták rendezni soraikat, de huzamosabb ideig nem tudott megmaradni 10 pont alatt az Oroszlány. A negyed hajrájából egy kicsit a hazaiak jöttek ki jobban, ám az első 10 perc után az Egis vezetett.

A második etapban kicsit alábbhagyott a csapatok teljesítménye, már ami a pontszerzést illeti, de ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy kőkemény védekezés volt a pályán, majd egy nagy rohammal feljött 5 pontra az MVM-OSE Lions. Ezt követően ritmust tudtak váltani a vendégek, és 8 pont előnnyel zárták az első félidőt.

A fordulást követően elkezdte lopni a távolságot az OSE, azonban elképesztő iramra kapcsolt a Körmend, 18 ponttal elhúztak, nyílt az olló a felek között. Tetőzte a hazaiak problémáit, hogy egyik legjobbjuk, Mario Ihring sántikálva hagyta el a játékteret. Az Oroszlány küzdött, de így is magabiztos előnnyel várhatta a záró 10 percet a Körmend.

Az utolsó negyedben megint kezdett egyre jobban ellépni az Egis Körmend. Még egyszer visszajött 12 pontra az Oroszlány, csodát tenni már nem tudott. A körmendiek szinte végig domináltak a találkozón, megérdemelten jutottak be az elődöntőbe.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek