Évforduló
2022. május 11.

A Közlekedési Kultúra Napja

Magyarországon 2015 óta május 11-e „A Közlekedési Kultúra Napja”. Az elgondolás ötletgazdái felvetették az alkalom világnappá bővítését.

A „Közlekedési Kultúra Napja” rendezvénysorozat ötletgazdája Bíró József, a Közlekedéstudományi Egyesület társelnöke, a közlekedésbiztonsági tagozat elnöke.

2010 márciusában az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország támogatásával elfogadta a „Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért” 2011-2020 programot. Az ENSZ által indított program 2011. május 11-én vette kezdetét. A cél a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása volt.

A jeles napon hazánkban is kiemelt szerepet kap a közlekedésbiztonság, a közlekedési kultúra fókuszba állítása. A kedvező tapasztalatok alapján Bíró József partnereket keres ahhoz a javaslatához, hogy az ENSZ nyilvánítsa május 11-ét „A Közlekedési Kultúra Világnapjává”, az egyetemes közlekedési kultúra továbbfejlesztése, a biztonságtudatos, környezettudatos közlekedés társadalmi igényeinek széleskörű, nemzetközi elterjedése érdekében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek