Önkormányzat
2022. május 04.

Drasztikusan emelkedett az energiadíj

2022. április 26-án, Siófokon az önkormányzati villamos energia beszerzési szerződések felülvizsgálata tárgyában tartottak egyeztetést, melyen az önkormányzati ajánlatkérői csoport képviselőin kívül a Sourcing Hungary Kft., mint energetikai szakértő és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., mint villamos energiakereskedő vett részt. Oroszlány városát Szabó Mihály alpolgármester és Dr. Molnár Miléna aljegyző képviselte.

A felülvizsgálat alá került, jelenleg hatályos önkormányzati villamos energiaszerződések 2020. november 30. napján jöttek létre, és 2021. január 1.- 2022. december 31. közötti időszakra szólnak. A szerződés több mint 50 ajánlatkérőt magában foglaló csoportos közbeszerzési eljárás keretében került aláírásra, mely eljárásban vezető ajánlatkérőként Siófok Város Önkormányzata járt el, a Sourcing Hungary Kft., mint energetikai szakértő közreműködése mellett.

A szerződésben szereplő energiadíj: nettó 21,75 Ft/kWh, mely negyedévenként módosul, oly módon, hogy az adott negyedévet megelőző hónap 10. napján érvényes elszámoló ár (HUDEX érték) alapján kerül indexálásra.

2021. augusztus hónap óta a fizetendő energiaár az egyetemes szolgáltatói árat meghaladja, 2022. I. negyedévében 99,2020,- Ft/kWh, 2022. II. negyedévében 106,- Ft/kWh összegű áramdíj került megállapításra. A kedvezőtlen energiapiaci tendenciák miatt a számlák kiegyenlítése a tervezett előirányzaton felüli kötelezettségvállalást igényel, melyre az önkormányzati költségvetések sajnos nem biztosítanak fedezetet.

A felülvizsgálattól az Önkormányzat azt reméli, hogy esélye nyílik - a jelenleginél lényegesen kedvezőbb szolgáltatási feltételeket biztosító - szerződésmódosításra a költségvetés egyensúlyának javítása érdekében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek