Hír
2022. május 02.

Majális a Szent Borbála téren

Magyarországon 1946 óta nemzeti ünnep május 1-e, melyből a rendszerváltás után a munkavállalók szolidaritási napjaként csupán a "munka ünnepe" elnevezés maradt meg.

A hivatalos ünnep alkalmából hagyomány Oroszlányban is, hogy a város kulturális programjai között szerepel e jeles nap. Idén a Szent Borbála tér és környezete adott otthont a városi majálisnak, melyet a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezett.

Kora délután a kézműves kuckók mellett játszóházak várták a legkisebbeket, majd a szabadtéri színpadé lett a főszerep.

"Szervusztok, pajtikák!" Így kezdődött Fabula Bábszínház előadása, mely a méltán híres magyar népi hős, Vitéz László történetét mutatta be. A legendás mesealak - csakúgy, mint mindig - Oroszlányban is megküzdött az ördögökkel, és most is legyőzte őket.

A fergeteges gyermekműsort az idősebb korosztály nagy örömére, Tóth Vera és Leblanc Győző operett műsora követte, melyben örökzöld dallamok csendültek fel a legnagyobb klasszikusoktól.

Ezt követően a fiatalabb generáció nagy kedvence a Desperado feat Réka trió lépett színpadra. A 4-szeres arany és 2-szeres platinalemezes zenekar legnagyobb slágereit a közönséggel együtt énekelve adta elő.

Az estébe nyúló programot A madarak együttes utcabálja zárta. Az 1994-ben alakult házibuli zenekar - táncra hívva a közönséget - az ’50-es évektől napjainkig, a rock and roll korszaktól a legmodernebb zenékig mindent felvonultatott repertoárjában.

Az igazán kellemes hangulatot fokozta az elmaradhatatlan sör, virsli, hot-dog, valamint az illatos, ínycsiklandozó kürtőskalács.

A majálison készült fotókat itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/05/01/majus-1-2022


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek