Kultúra
2022. April 29.

Gimisek a kávézóban

Csütörtökön délután került sor a Műélmény Kávézó újabb rendezvényére a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A két meghívott vendég ezúttal Csongrádi Eszter és Kristyák Vivien, a Hamvas Béla Gimnázium végzős diákjai voltak, akikkel Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember beszélgetett.

A program apropóját az adta, hogy a két diák rajzai is láthatók azon tárlaton, mely a gimnázium tanulóinak munkáiból nyílt meg a múlt héten a művelődési házban. A kiállított művek nagy tetszést arattak a látogatók körében.

A tehetséges fiatalok a bemutatkozás után elmesélték, miért a Hamvas Béla Gimnáziumot választották középiskolájuknak, hogyan vált életük részévé, és mennyire tölti ki napjaikat a rajzolás. Külön kitértek az alkotáshoz merített ötletekre, kedvenc technikai irányzatukra, korstílusukra, valamint elárulták példaképeik, az általuk tisztelt festők, grafikusok nevét is.

A lányok elismerően szóltak oroszlányi iskolájukról, kiemelve kedvenc tantárgyuk a rajz és grafikaoktatást, melyeken nagy hatást gyakorol rájuk Pózner Gábor tanár úr.

Záró gondolataikban vázolták, hogy végzős gimnazistaként mik a további terveik, elképzeléseik a nagybetűs életben.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek