Hír
2022. április 27.

Gondosóra

A Gondosóra egy újabb praktikus gerontechnológiai megoldás 65 év felettieknek.

Magyarországon az idősellátás, idősgondozás ismét egy új elemmel bővült. A rászorulóknak már nem csak a napi egyszeri étkeztetés és a házi segítségnyújtás jár alanyi jogon, hanem a Gondosóra is, amely számos baj megelőzésében, avagy súlyosbodásának elkerülésében tud segíteni.

Régóta probléma, hogy az egyedül élő idős ember, ha bajba jut, nem kap azonnal segítséget. Gyakran így van ez utcai vagy otthoni eleséskor, de egyéb balesetek esetén. S nem egyszer előfordul, hogy mire megtalálják, már nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak rajta segíteni. De sajnos gyakran így van ez akkor is, ha csalók szeretnék áldozattá tenni, vagy éppen egy illetéktelen be akar hozzá jutni.

Minden 65 év feletti ember igényelhet Gondosórát, amelyet aztán a kezén vagy nyakában viselhet a nap 24 órájában. Amennyiben bármilyen egészségügyi vagy biztonsági problémát észlel, csak meg kell nyomnia az eszköz jól látható és könnyen kezelhető nyomógombját, és összekapcsolódik egy diszpécser-központtal, amely azonnal segít neki. Ha valamiért nem tud kommunikálni, az óra helyét a központ - GPS-szolgálatás révén - akkor is gyorsan meg tudja határozni, és azonnal tudja küldeni a segítséget.

A készüléket a www.gondosora.hu honlapon lehet igényelni.

Forrás: odaado.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek