Hír
2022. április 01.

A szépség, ami körbevesz

Ezzel a címmel nyílt meg L. Honfi Krisztina képzőművész tárlata április 1-én, az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Dubányi Dóra szavalata után, a közel 30 alkotásból álló kiállítást dr. File Beáta jegyző, a művész gyermekkori barátja nyitotta meg.

Liptákné Honfi Krisztina 1970-ben született Oroszlányon. Már ifjú korában sokat rajzolt, rajzversenyekre járt, később ruhákat tervezett, majd a ruhaterveket meg is valósította. Felnőttként kreativitását a virágkötészetben próbálta ki. Szereti a szép dolgokat, díszei megalkotásakor - amelyekkel folyamatosan körbe veszi életterét - a természetességre törekszik.

A rajzzal komolyabban hét éve kezdett el foglalkozni, amikor beiratkozott a Zámbó Kornél oroszlányi festőművész vezette képzőművészeti csoportba. Másfél év után a festőművész magán tanítványa lett. Ezen időszak alatt tudatosult benne, hogy ezt az utat kereste, erre az alkotásfajtára van szüksége, ez az a tevékenység, ami kikapcsolja, nyugtatóan ellazítja. Több technikát kipróbált, de ma is leginkább pasztellkrétával szeret alkotni. Úgy érzi, a természet iránti szeretetét és tiszteletét így tudja a legjobban átadni, közvetíteni a szemlélőnek.

2016. novemberében Krisztinának itt volt az első kiállítása. Azóta képeivel bejárta a megyét: volt tárlata Bokodon, Császáron, Kisbéren, Környén és Tatán is. De megcsodálhatták képeit Székesfehérváron, Zircen és a határon túl, Párkányban is az érdeklődők.

Szinte valamennyi természetről készített műve úgy készült, hogy jelen volt a helyszínen. Egyrészt mert nagyon szeret kirándulni, másrészt fontos számára, hogy amit megrajzol, azt az élményt, érzést saját maga átélje, a hatása alá kerüljön, hiszen így tud hiteles lenni.

Az alkotó képein keresztül közvetíti felénk érzéseit, megmutatja azokat a természeti csodákat, amelyekkel körül vagyunk véve. Hiszen rohanó világunkban, a „taposómalmos” hétköznapokon hajlamosak vagyunk észrevétlenül elmenni környezetünk szépsége, a pozitív élmények mellett.

A képek ugyanakkor el is gondolkodtatnak: felhívják a figyelmet a természet törékenységére, sérülékenységére, a múlandóságra, de ugyanakkor a megújulásra, az újjászületésre is.

A kiállítás 2022. április 19-ig látogatható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek