Hír
2022. március 31.

Konferencia Európa jövőjéről, vita a javaslatokról

A plenáris ülés és a munkacsoportok az Európai Parlament strasbourgi épületében március 25-én és 26-án folytatták a konferencia javaslataival kapcsolatos további munkájukat.

Az elnökök és a polgárok által kilenc munkacsoportban összeállított előzetes javaslattervezeteket a plenáris ülés tagjai vitatták meg, azaz európai polgárok, az Európai Parlament, a nemzeti parlamentek, a Tanács és a Bizottság képviselői, a szociális partnerek, valamint a civil társadalom, a helyi és a regionális szervek delegáltjai.

A konferencián választott civil nagykövetként Kozmáné Gombkötő Hajnalka az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár dolgozója is részt vett.

A javaslattervezetek leginkább a plenáris és munkacsoport ülések eredményein, az európai és nemzeti polgári vitacsoportok ajánlásain és a többnyelvű digitális platformra beérkezett ötletek eredményein alapultak. Az Európa Parlament munkacsoportjainak munkáját bemutató képviselők hangsúlyozták, hogy minden állampolgári javaslatot komolyan kell venni, és kijelentették: kiállnak az európai polgárok konferencia keretében végzett értékes munkája mellett.

A képviselők határozottabb uniós szakpolitikát várnak az egészségügy, a külügyek, az ifjúság, az oktatás és a kultúra területén.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek