Hír
2022. március 30.

Sajtótájékoztató a Digitális Tudásközpontnál

A Digitális Jólét Program keretében, az Oroszlányi Digitális Tudásközpont közeljövőben várható átadása kapcsán került sor sajtótájékoztatóra hétfőn délután.

A digitális írástudás évszázadának egyik nagy kihívása, hogy miként tanulhat meg mindenki a digitalizáció világában élni, dolgozni, szórakozni a társadalom aktív tagjaként. A Digitális Jólét Program Hálózatban működő DJP Pontok mintájára hamarosan megnyíló Digitális Tudásközpontok lehetőséget nyújtanak az érdeklődők számára a digitális technológiákkal való megismerkedésre és kompetenciafejlesztésre. A Digitális Tudásközpontok további célja az állampolgárok munkaerőpiaci versenyképességének növelése, a digitalizációhoz kapcsolódó felnőttképzési programokon keresztül.

A rendezvényen Németh Gábor, az OIH Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. „Azért vagyunk itt, hogy röviden összefoglaljuk, mi is fog itt kialakulni Oroszlányban. A digitális jólét program keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által generált országos hálózat épül ki az idei évben. Ezek lesznek a digitális tudásközpontok hálózatai az országba. 6 helyszín lesz, ezek közé került be Oroszlány is. Reményeink szerint, és a zajló munkák alapján is nagyjából 1 hónapon belül Oroszlányon megnyithat ez a teljesen újszerű közösségi bemutató tér.”

Lazók Zoltán polgármester beszédében kiemelte a városi oktatás fejlesztését, valamint, hogy a város képzési és programkínálatát hivatottak bővíteni. „Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a jövő generációját időben integráljuk a város életébe, számukra igényes szabadidő-eltöltési lehetőségeket biztosítsunk és segítsük őket közösséggé formálódni. Csak így állíthatjuk meg a jelenleg kedvezőtlen irányba mutató társadalmi folyamatokat. Kulcsszerepet szánunk a közösségépítésnek, mert ezáltal tudjuk a diákokat a városban tartani, vagy tanulmányaik végeztével Oroszlányba visszahívni.”

Czunyiné dr. Bertalan Judit köszönetét fejezte ki Oroszlány város önkormányzatának, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt.-nek, valamint a Tatabányai Szakképzési Centrumnak. „Oroszlány most a megyében az egyetlen olyan hely, ahol korosztálytól függetlenül, és nem csak iskolásoknak a digitális tudás és élményközpont által egy picit idecsempésztük a jelent és a jövőt, vagy a jelen és a jövő határán működő technikákat játékosan.”


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek