Kék hírek
2022. március 18.

Biztonságunk érdekében

Ismét összeült az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság csütörtökön délután a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában. A megjelenteket a bizottság elnöke, Dr. Bolehradsky Szilveszter ezredes, városi rendőrkapitány köszöntötte.

Elsőként tájékoztatás hangzott el a két ülés között történt eseményekről, és az aktuális közbiztonsági helyzetről. Ezt követően Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója az idei évben tervezett városi szabadtéri programokról tartott tájékoztatót. Ezek közül kiemelkednek az ünnepi megemlékezések, a Zenés Nyári Találkozások, a filmvetítések, a BORoszlány, az adventi programsorozat, az előszilveszter, és nem utolsó sorban a gyerekek számára szervezett nyári táborok.

Oroszlány rendőrkapitánya külön kitért az országgyűlési választásokkal kapcsolatos feladatokra. Mint mondta, fontos a választást megelőző fórumok, kampányrendezvények, aláírásgyűjtések rendfenntartása, biztosítása. Szintén felelősségteljes feladataik lesznek a választást közvetlenül megelőző intézkedések, így a szavazókörök tűzszerészeti vizsgálata, az épületek ellenőrzése, azok biztonságos lezárása, a szavazólapok kiszállításának felügyelete.

Utolsó napirendként az egyebek témakör következett. Ebben elhangzott, hogy a közeljövőben a rendőrség a közterület-felügyelőkkel közösen fokozott drogellenőrzést hajt végre a városban. Dr. File Beáta jegyző tájékoztatta a résztvevőket, hogy a csütörtöki nap folyamán a közterület-felügyelet munkatársai kiszállították testvérvárosunkba, Vágsellyére az oroszlányi lakosság adományait, amit onnan továbbítanak az ukrán Mohyliv-Podolskij városába.

Végezetül Szabó Mihály alpolgármester kérte, a rendőrség fordítson nagyobb figyelmet – főleg a felújított utcákban – a gyorshajtók kiszűrésére, továbbá a közterületeken gépjárművel szabálytalanul parkolókra.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek