Sport
2022. március 12.

Végig vezetve aratott fontos győzelmet az MVM-OSE Lions

Az oroszlányi felnőtt férfi kosárlabdacsapat Pécsre látogatott a bajnokság 24. fordulójában. A vendégek kézben tartva a találkozót, megérdemelten szereztek 10 pontos győzelmet.

Pécsi VSK-VEOLIA – MVM-OSE Lions 61-71 (12-17, 12-23, 12-13, 25-18)

Oroszlány: Ihring 7, Carev -, Calhoun 19/6, Garamvölgyi 6, Burns 13. Cserék: Tóth -, Ruják 12/3, Parrish 12/12, Molnár 2.

Több elhibázott támadással nyitottak a felek, végül az oroszlányiak szerezték a találkozó első kosarát. Nem volt túlságosan pont gazdag az első öt perc, felváltva változott a vezető csapat kiléte. Sokáig nem is jutottak előrébb a csapatok, majd váltott az MVM-OSE Lions és a negyed vége előtt meglépett öt ponttal.

A második negyedre is ritmusban maradtak az oroszlányiak, még arra is volt lehetőségük, hogy tíz ponttal meglépjenek. A hosszú hazai gólcsend a félidő vége előtt két perccel tört meg, de ekkor már nagyon elkapták a fonalat a piros-feketék, kisvártatva már 20 pont különbség lett a két csapat között. Egy kicsit tudott ezen kozmetikázni a PVSK a nagyszünet előtt, de így is tetemes volt az oroszlányi vezetés.

A fordulás után egy fokkal jobb ritmusban kezdett a Pécs, de így is több, mint 10 ponttal vezetett még az OSE. Bár néha voltak fellángolásai a hazaiaknak, a triplavonalon túlról továbbra sem tudtak betalálni, miközben az Oroszlány okosan őrizte az előnyét.

Harminc perc elteltével megszületett az első pécsi 3 pontos dobás, 20 kísérletből…. De ami még fontosabb volt hazai szempontból, hogy ezzel feljöttek 14 pontra. Bár mindent egy lapra feltéve támadott a PVSK, innen már nem engedte ki a győzelmet a kezéből az MVM-OSE Lions, amely egy nagyon fontos sikert aratott a középházba való bejutás szempontjából.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek