Kultúra
2022. március 07.

Mici néni két élete

Egy régi klasszikus darab örvendeztette meg az oroszlányi színházkedvelőket vasárnap este a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban.

A "Mici néni két élete" című magyar filmvígjáték 1962-ben készült, és anno olyan csodálatos színészeket láthattunk benne – többek között – mint Kiss Manyi, Páger Antal, Mezey Mária, Fónay Márta, Sulyok Mária, Szendrő József és Kaló Flórián.

A kitűnő darab színpadi változatát ezúttal a veszprémi Pannon Várszínház adta elő. A történet valójában hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet...

A közönség vastapsa igazolta, hogy a műfaj aranykorából ismét sikerült a szervezőknek egy fergeteges, két felvonásos vígjátékot színpadra hozni Oroszlányba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek