Mozaik
2022. március 01.

Hátizsákban az erdő

Pályázati lehetőség pedagógusoknak, iskoláknak.

Az ötletgazdák a „Hátizsákban az erdő” módszertani gyűjteménnyel szeretnének ablakot nyitni a természet csodáira, az élmény útján történő oktatás technikájára. Céljuk, hogy a jelen pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével a pedagógusok saját maguk is képesek legyenek foglalkozásokat tartani, ha esetleg nem áll módjukban ellátogatni egy erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják. A program az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya és az Agrárminisztérium együttműködésében valósult meg.

Pályázat témája: Hátizsákban az erdő (kirándulásokhoz, terepi foglalkozásokhoz használható módszertani segédlet: eszközök + foglalkozás tervek)

Pályázat kiírója: Országos Erdészeti Egyesület (OEE)

Pályázat benyújtási módja és határideje: Kitöltött pályázati űrlappal 2022. március 18-ig.
https://forms.gle/Zj5368XCxNuXpsEg8

Pályázók köre: Magyarországon működő alapfokú köznevelési intézmények (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is) pedagógusai. Intézményenként legfeljebb egy pályázat adható be. Amennyiben több is érkezik, csak az időben elsőként beküldött számít érvényesnek. Pályázónként csak egyetlen hátizsák nyerhető el.

Célcsoport: 6-14 éves diákok

Támogatható pályázatok száma: 50 db

Támogatás megítélése: A határidőig leadott érvényes pályázatok között sorsolással dől el a nyertesek névsora.

Nyertesek kihirdetése: 2022. március 21. (erdők nemzetközi napja). A nyertes pályázókat az űrlapon megadott email címen értesítjük.

Támogatási feltételek: A pályázó vállalja, hogy a megkapott hátizsákot legalább 1 évig használja terepi foglalkozások önálló megtartására, amelyről fényképes dokumentációt küld az Országos Erdészeti Egyesület számára 2023. március 21-ig a titkarsag@oee.hu email címre.

Tartalmi elemek: Logózott hátizsák, logózott fa mappa, esőkabát, elemlámpa, kulacs, egészségügyi csomag, okos telefonra szerelhető makrolencse, rovar kukucska, nagyító, iránytű, „Előzd meg az erdőtüzet!” kiadvány, terepi határozók (nyom, ürülék, fa és cserje, termés) fajtánkként, terepi madárhatározó.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek