Statisztika
2022. February 25.

Lakossági tájékoztató

A Központi Statisztikai Hivatal az idei évben Oroszlányban önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az adatfelvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program szerinti megnevezései a következők:

 • Munkaerő felmérés - 2022-ben folyamatos, havi rendszerességű
 • Lakosság utazási szokásai - 2022. április, július, október
 • Felmérés a háztarások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatáról - 2022. április-június
 • Háztartási költségvetés és életkörülmény adatfelvétel - 2022. február-április
 • Életkörülmény adatfelvétel – 2022. áprilisától folyamatos, havi rendszerességű

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik a kérdőívek weben történő kitöltését.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerűen történik. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

További információ kérhető munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek