Hír
2022. február 25.

A humor nagymestere Oroszlányban

Nem maradt üres ülőhely a Dumaszínház csütörtöki előadásán a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A vendég ezúttal Kovács András Péter Karinthy-gyűrűs humorista, író, a hazai stand-up comedy egyik jeles képviselője volt.

A humorista papnak készült, végül jogászként diplomázott, doktori címet is szerzett. Jogtörténetet és médiajogot tanított a Károli Gáspár Református Egyetemen, jogi informatikai ismereteket az ELTE Informatikai Karán. 2004-ben csatlakozott az induló Dumaszínház tagjaihoz, és megvált a katedrától. 2006-ban megnyerte a Magyar Rádió VIII. Humorfesztiválját. Napjaink egyik legkeresettebb humoristája.

"Mindig a kategóriák határain túl kerestem magamat. Három-négy éve tudatosan odafigyelek arra, hogy ne csak vicceset mondjak, hanem humorral beszéljek valamiről. Igyekszem húsba vágó kérdésekkel foglalkozni, és olyan közös démonainkat megidézni, amelyek mindannyiunk életét keserítik. Az ember mindig azt röhögi ki, amit nem ért, vagy amivel nem tud mit kezdeni. A jelenlegi helyzet pedig ennek iskolapéldája. Remélem, hogy a humor okozta élmény jótékony fékeket is belekódol majd a mai fiatal generációba. Olyan fékeket, amelyek megóvják őket attól, hogy elkövessék újra, amit a mi generációnk nagyon elrontott" – vallja Kovács András Péter.

Anyósülés című önálló estjének műsorvezetője Szabó Balázs Máté, a műfaj ifjú generációjának egyik képviselője volt. A fergeteges, másfél órás előadást a közönség vastapssal jutalmazta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek