Hír
2022. február 15.

Műélmény Kávézó

A rabul ejtett látvány, avagy a fényképek bámulatos világa címmel, a Fénnyel Festők Fotóklubjának kiállítása kapcsán ankétra került sor a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban hétfőn délután.

A Műélmény Kávézó programsorozat újabb rendezvényén Juhász Attila klubvezető, valamint a klub tagjai tartottak érdekes előadást a panorámafotózásról, a kiállításon látható - általuk készített – 50 darab képről.

Körtvélyfáy Zoltán művelődésszervező elmondta: "A panorámaképeknek olyan egyedi hangulatuk, bájuk van, amit egy nagy látószögű, vagy halszemoptikával nem tudunk visszaadni. A dolog varázsához hozzátartozik, hogy egy-egy kép elkészítése időt, elhivatottságot és nem kevés hozzáértést követel meg a fotóstól, így egy panorámakép elkészítése sokaknak jóval nagyobb sikerélmény, mintha kattintanának egyet az optikával. Akadnak természetesen olyanok is, akik nem tekintik ezeket az alkotásokat klasszikus fotóknak."

A kötetlen beszélgetésen a klubtagok elmondták, miért pont a fotózás lett a kedvenc hobbijuk, elmesélték főbb motivációjukat, szándékukat, céljaikat a fényképezést illetően. Szóba került a témaválasztás, a fototechnika, és nem utolsó sorban a kiállított képek tükrében - a mit akartam megörökíteni és mi lett belőle – példák bemutatása.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek