Hír
2022. február 13.

Rock a Bulizónában

Hetedik éve tart a Bulizóna az oroszlányi művelődési házban, melynek vendége ezúttal a Shirley Band volt.

Az 1989-ben alakult tatabányai rock zenekar az első ciklusában 7 évig működött. Aztán a 30 éves évfordulón, 2019-ben úgy döntött a 3 alapító tag, hogy feléleszti a produkciót.

Zenei irányzatuk a dallamos rockzene, de szívesen tesznek kirándulásokat más műfajok felé is, mint a progresszív rock, reggae, pop, világzene. Ennek az az oka, hogy a zenekar tagjai más-más műfajt képviselnek. A sokféleséget azonban mindig összetartja egyfajta ˝Shirley-s” hangzás, mely arra utal, hogy annak idején a zenekar dalai a gitárjátékra épültek.

Dalszövegeikben gyakran kerülnek előtérbe az emberi kapcsolatok. Az erről szóló dalok mindig időszerűek. Az élet nagy törvényszerűségeit is gyakran elénekelik. Vallják, a zene célja, hogy a hallgatóból, nézőből érzelmeket váltson ki. Ez manapság igen fontos, mivel a társadalom érzelmi intelligenciája nagyon megsínylette a technikai fejlődést. A mai kor embere sokszor nincs tisztában a saját érzelmeivel, s ha fel is ismeri, nem igazán tudja azt megfogalmazni. A zene célja, hogy ebben segítséget nyújtson.

2021. szeptember 24-én jelent meg Konok folyó című CD-jük 10 saját szerzeménnyel. Az album érdekessége, hogy közös dalt készítettek Bebével (Back II Black) és Nádor Dáviddal, a Voice tehetségkutató döntősével.

A zenekar tagjai:
Suták Attila – ének
Jártó József – basszusgitár
Csaszni Róbert – gitár
Niczinger László – billentyűs hangszerek
Rigó Gábor – dob


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek