Kék hírek
2022. február 09.

Statisztikai visszatekintés

2021-ben összesen 163 alkalommal riasztották lakástűzhöz a tűzoltókat Komárom-Esztergom megyében. Ez a szám 2020-ban 152 volt.

A lakástüzeknél tavaly 18-an sérültek meg, ketten pedig életüket vesztették. A megmentett személyek száma 43 fő volt. A leggyakrabban nyílt láng használata, dohányzás, elektromos meghibásodás, vagy a fűtési rendszer hibája vezetett tűzhöz. A tűzzel érintett otthonok közül csak néhány helyen volt füstérzékelő, holott ezek a berendezések már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek, a riasztás után még van idő cselekedni, a kisebb tüzet eloltani, a tűzoltókat hamarabb lehet értesíteni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Évről évre több ingatlanban van szén-monoxid-érzékelő, ennek is betudható, hogy egyre több ilyen esethez riasztják a tűzoltókat, hiszen az érzékelők a legkisebb koncentráció esetén is jeleznek. A tűzoltók 2021-ben megyénkben 32 alkalommal vonultak szén-monoxid szivárgás miatt, ez a szám 2020-ban összesen 20 volt. A gáz szivárgásával összefüggésben haláleset Komárom-Esztergom megyében nem történt a tavalyi évben.

Forrás: katasztrofavedelem.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek